Телешко с розмарин

Телешко с розмарин Лакомник

Апетитен специалитет за делник и празник

Телешко с розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 телешки пържоли

4-5 скилидки чесън

зехтин

100 мл червено вино

морска сол

пресен розмарин

червен пипер

Начин на приготвянe

Разбъркайте в тавичка зехтина, розмарина, виното, чесъна, пипера и солта. Добавете в тавичката пържолите, разбъркайте, за да се покрият добре с маринатата. Оставете да престоят на стайна температура за около час или сложете в хладилник за 4 часа. Загрейте скарата на среден огън. Отцедете пържолите от маринатата, овкусете ги със сол и пипер. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Задушено ароматно телешко
Нарежете месото на големи парчета. Лука, целината и морковите почистете и настържете на едро ренде. Счукайте чесъна. Запържете месото в малко олио, докато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц