Телешко с гъби и вино в гювеч на Мариус Донкин

Телешко с гъби и вино в гювеч на Мариус Донкин Лакомник
Телешко с гъби и вино в гювеч на Мариус Донкин
Автор:Лакомник

Големият български актьор Мариус Донкин отскоро е в нова роля. Той е новият директор на Народния театър. Самият Донкин, познат на зрителите като великия цар Симеон във филма "Златният век" и Лазар в "Петимата от Моби Дик" винаги е интереси в различни области. Затова за него предизвикателствата са начин на живот. Преди време така и се научил да готви. В началото хич не му се получавало, но решил да се отказва и продължил с опитите, докато не постигне успех. Сега е сред специалистите в приготвянето на телешко месо.

Необходими продукти:

500-600 г телешко месо

400 г гъби

1 ч.ч. бяло вино

2 глави лук

5-6 бр. картофи

щипка черен пипер

70 г масло

сол

олио

магданоз

чубрица

Начин на приготвяне:

Гъбите се нарязват и задушават с маслото. Месото се нарязва на кубчета и се запържва с малко олио за около 5-10 минути, прибавя се лукът нарязан на полумесеци, гъбите, картофите нарязани на кубчета, виното и подправките. Оставя се за още 5-10 минути на котлона, като се разбърква от време на време. След това всичко се изсипва в гювеч или йенска тенджера. Съдът се захлупва за да може да се задуши ястието и се пече час - час и половина минути на 200 С.

Още по темата
Още по темата
Пълнени печурки със спанак на Бай Данчо
Изваждат се пънчетата на гъбите и се нарязват на ситно. Поливат се печурките с лимонов сок и се поръсват със сол и черен пипер отвътре. Задушават се нарязания на ситно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц