Телешко с гъби и вино

Телешко с гъби и вино Лакомник

Лесен специалитет за вечеря

Телешко с гъби и вино
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг  телешко месо
400 г гъби
3 глави лук

4 моркова
олио
масло
400 мл месен бульон ( от кубче )
2 ч.ч. бяло вино
черен пипер
сол

Начин на приготвянe

Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Почистете и измийте гъбите и ги нарежете на по-едри парчета. Обелете главата лук и я нарежете на едро, както и морковите. Сложете всички продукти в глинен гювеч, прибавете и подправките и печете в предварително загрята фурна на 300С. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Телешко филе със сирене
Телешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на тънки дълги ивици и се задушава в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук. След омекването на месото се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц