Телешко с ароматни подправки

Телешко с ароматни подправки Лакомник

Лесен специалитет за вашата трапеза

Телешко с ароматни подправки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г телешко месо

150 мл червено вино

2 глави лук

соев сос

щипка сушени мащерка

босилек

риган

кашкавал

Начин на приготвянe

Месото се измива, нарязва се на медальони с дебелина 0,5 см и се подрежда в съд за мариноване. Налива се виното, соевия сос, разпределя се главата лук, нарязана на филийки и сухите подправки. Налива се вода около150 мл и се оставя за мариноване около 24 ч преди готвене. На следващия ден се подрежда в тава за печене, добавя се мазнина, част от маринатата, лука може да се подреди върху медальоните и сол на вкус по желание. Похлупва се отгоре с домакинско фолио и се пече се в умерено загрята фурна (около180- 200 градуса), 30- 40 минути. Маха се фолиото и върху всеки медалион се слага плочка кашкавал. Допича се още около 10 минути. В квадратна чиния се подреждат два или три медальона. Поливат със соса от печенето. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Ароматно пиле с аспержи и чери домати
В тава сложете нарязаните аспержи и домати и покрай тях месото. Поръсете зеленчуците и месото с мазнината и овкусете с подправките. Разбъркайте с ръце и печете в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц