Телешко по старобългарски

Телешко по старобългарски Лакомник

Насладете се на тази проста и много вкусна рецепта

Телешко по старобългарски
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо от шол

3/4 к.ч. олио

2 к.ч. оцет

1 глава чесън

млян черен пипер

счукан бахар

счукан кимион

1 к.л. канела

олио за намазване

сол на вкус

Начин на приготвянe

Месото се почиства от ципите и се нарязва на порции, които се начукват с дървено чукче. Поръсват се със сол, млян черен пипер, бахар, кимион и канела на вкус. Намазват се с олио и се пекат на гореща скара, докато се образува кафява коричка на повърхността им. Опеченото месо се поставя в отделен съд. Между парчетата се слагат почистените скилидки чесън. Залива се със сгорещеното олио, оцета и малко гореща вода. Ястието се похлупва плътно с капак и се замазва с тесто. Задушава се на слаб огън около 1 час.

Още по темата
Още по темата
Телешко по селски
Месото се нарязва на порции, слага се в тенджера заедно с нарязаните на дребно лук и домати, червения пипер, сол, оцет и вода, колкото да се покрие месото и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц