Телешко бонфиле в меден сос

Телешко бонфиле в меден сос Лакомник

Лесен и страшно апетитен специалитет

Телешко бонфиле в меден сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г телешко бонфиле

100 г мед

60 мл бял балсамов оцет

50 мл зехтин

2 с. л. дижонска горчица

2 с. л. запечен сусам

1/2 ч. л. кориандър на зърна

1/2 ч. л. къри на прах

1/2 ч. л. чили на прах

сол 

Начин на приготвянe

Месото се реже на парчета, овкусява се със сол, стрития в хаванче кориандър, къри и чили на прах. Пържи се в зехтина до златисто. Наливат се оцетът и малко вода. Когато се редуцират, се добавят горчицата и медът. Разбърква се добре и се оставя да се готви до готовност. Сервирайте с гарнитура по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Телешко в гювечета
Месото се нарязва и се запържва с маслото в тенджера. Прибавя се лукът, запържва се и той, поръсва се със сол и червен пипер, залива се с малко вода и се задушава,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц