Телешки пържоли с кашкавал

Телешки пържоли с кашкавал Лакомник

Крехко и ароматно месце със сос от вино

Телешки пържоли с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешки пържоли

200 г кашкавал

200 мл доматен сос

50 г масло

3/4 ч.ч. бяло вино

5 с.л. брашно

сол, черен пипер и риган 

Начин на приготвянe

Начукваме пържолите и ги поръсваме с брашно. Отупваме ги една в друга, за да падне излишното брашно. В тефлонов тиган слагаме 30 г масло и оставяме месото да се изпържи за 5 мин в него. Доливаме бялото вино. Прибавяме останалото масло в тенджера и сипваме доматения сос. Държим 20 мин на среден огън, след което добавяме предварително нарязания на тънки парченца кашкавал и овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Продължаваме да готвим още 10 мин. Готовите телешки пържоли сервираме със салцата и малко мек кашкавал. 

Още по темата
Още по темата
Телешки задушен език
Измития телешки език оставяме да се вари 45 мин в тенджера под налягане, след което го обелваме и нарязваме на средни по дебелина резени. Слагаме тенджера с олио...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц