Сьомга филе на скара с лимон

Сьомга филе на скара с лимон Лакомник
Сьомга филе на скара с лимон
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

900 г филе от сьомга с кожа, нарязано на 4 парчета

сок от 1 лимон

50 г масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 връзка пресен магданоз, наситнен

Начин на приготвянe

Загрейте скарата. Поръсете рибата с лимоновия сок, след това намажете с масло и подправете със сол и черен пипер. Поставете рибата на горещата скара с кожата надолу. Оставете сьомгата в скарата за около 10-15 минути в зависимост от големината й, като я обърнете само веднъж, когато придобие златист цвят. Ще разберете, че рибата е напълно готова, ако когато я прободете с вилица и е крехка. Украсете със свежите подправки и поднесете ястието топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц