Сьомга със спанак и картофи

Сьомга със спанак и картофи Лакомник
Сьомга със спанак и картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета от риба сьомга (по 220 г)

600 г спанак

600 г картофи

чесън

червен пипер

пресен магданоз

пресен босилек

вегета

1 лимон

зехтин

Начин на приготвянe

Избират се хубави парчета от сьомга филе по възможност незамразени (ако се размразяват, то тогава трябва леко да се подсушат преди готвене). Използва се тефлонов тиган с капак. Слага се съвсем тънък слой от зехтин на дъното на тигана и се поставят парчетата от сьомга. Поръсват се със сол и червен пипер. Тънки резенчета лимон и нарязан на филийки чесън се поставят върху рибените парчета и тиганът се захлупва. На слаб котлон се задушава около 15-20 мин. Ястието се сервира със задушен пресен спанак и варени картофи.

В тиган, намазан със зехтин, се прибавя добре измит спанак на цели листа, като се разбърква непрекъснато. След запържването му котлонът се гаси и тиганът се захлупва, за да може спанакът добре да се задуши за около 3-4 минути. След това се подправя с малко вегета, сол, черен пипер. Добре измити, картофите се нарязват на едри парчета и се сваряват. Когато картофите са готови, се изсипват в разтопено масло и се поръсват с нарязания пресен магданоз и босилек. Ястието се сервира топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц