Сьомга със скариди, гуакамоле и мариновано сирене

Сьомга със скариди, гуакамоле и мариновано сирене Лакомник
Сьомга със скариди, гуакамоле и мариновано сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 г връзка пресен кориандър

2 тиквички

50 мл зехтин

2 червени, 2 жълти, 2 зелени чушки

1 ч.л. лют пипер

сол на вкус

черен пипер на вкус

3 белени домата

За маринованото овче сирене:

30 г желатин

300 г овче сирене

50 г извара

За гуакамолето и морските дарове:

30 г заквасена сметана

200 г филе от сьомга

10 мл зехтин

4 кралски скариди

розов пипер, счукан черен пипер, розмарин

1 авокадо

кората от 1/2 лимон

1 лимон

30 г печени орехи

2 с.л. сладък червен пипер

1/2 глава червен лук

1/2 връзка магданоз за овалване

Начин на приготвянe

Нарязвате тиквичките на ленти и ги изпичате на скара. Разполовявате чушките, намазвате ги със зехтин и ги изпичате. Накисвате желатина в 80 мл студена вода и го загрявате на водна баня. Обелвате доматите, разрязвате ги на четири, почиствате от семките и ги мариновате със зехтин, сол, пипер и балсамов оцет.

Поставяте тиквичките в подходяща форма, като застъпвате кранчетата и ги намазвате с четка с желатина. Следват червените чушки, след това и жълтите и зелените. Всеки слой намазвате с желатин. Поставяте сиренето в средата. Редувате всички останали зеленчуци, докато запълните формата и охлаждате за 4 часа.

Поставяте сьомгата и скаридите върху алуминиево фолио. Овкусявате със сол и пипер, малко от зехтина, лимоновия сок и лимоновата кора. Поставяте триците в дълбока тенджера, а върху тях алуминиевото фолио с рибата и скаридите. Слагате тенджерата на умерен огън и опушвате 8-10 минути. Авокадото нарязвате на кубчета, разбърквате с останалите продукти и подправки и охлаждате. Смесвате всички продукти за маринованото сирене и намачквате с вилица. Оформяте топчета и овалвате в орехите, червения пипер и магданоза.

Още по темата
Още по темата
Рулца от сьомга и горчица
Смесете сиренето с копър, горчица и лимонова кора и оставете в хладилник за 10 минути. Нарежете сьомгата на ленти, напълнете със сместа всяко парче и завийте на руло....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц