Суфле с чедар

Суфле с чедар Лакомник
Суфле с чедар
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

зърната на два кочана сурова царевица

1 глава лук, нарязана на ситно

чили на върха на лъжичката

сол

черен пипер

3 с.л. масло и още малко за намазване на съда

2 с.л. и 1/3 ч.ч. пармезан, нарязан

3 с.л. брашно

1/8 ч.л. кайенски пипер

1/8 ч.л. индийско орехче

3/4 ч.ч. прясно мляко

3 яйца

1/2 ч.ч. чедар

1 ч.л. нарязан магданоз

2 ч.л. босилек

1 ч.л. наситнен кориандър или силантро

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 190°C. Леко намазнете формите за суфле (гювечета) и покрийте с пармезан. Разтопете супена лъжица от маслото, прибавете царевичните зърна, лука и чилито. Бъркайте на бавен огън докато царевицата и лука са готови. Отстранете зеленчуцете в друг съд. В тигана, в който пържихте разтопете на бавен огън останалото масло. Добавете брашното, пипера и индийското орехче и гответе още 2 минути. Бавно прибавете и млякото, бъркайте докато се смесят. Гответе 3 минути докато сосът стане гладък. Изключете котлона, добавете яйчните жълтъци, чедъра, останалия пармезан, магданоза, босилека и кориандъра. Добавете при зеленчуците.

В купа разбийте яйчните белтъци докато бухнат. С шпатула добавете една трета от белтъците на дъното на формите. Добавете останалите белтъци към сместа за суфлето и разбъркайте. Разделете на четири части за порциите. Поръсете с допълнително количество чедър и пармезан, по желание.

Поставете формите в тавичка с вода до средата на съда. Печете в предварително затоплета фурна на 180 г за 20 минути докато порозовее суфлето.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц