Суфле от хляб и кашкавал

Суфле от хляб и кашкавал Лакомник

Интересна идея за закуска или предястие

Суфле от хляб и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет хляб за тост

500 г мек кашкавал

250 г твърд кашкавал

3 яйца

250 мл прясно мляко

5 с.л. маргарин

 

Начин на приготвянe

Настъргваме двата кашкавала и ги разделяме на 3 равни части. Отрязваме корите на хляба. Намазваме тава с маргарина и подреждаме: 1 ред хляб, настърган кашкавал, 1 ред хляб, настърган кашкавал, 1 ред хляб и останалия кашкавал. Разбиваме яйцата с прясното мляко и получената смес сипваме върху суфлето. Загряваме фурната на 200º и печем суфлето 20 мин, или докато се зачерви. 

Още по темата
Още по темата
Суфле със сирене
Брашното се запържва в маслото, разрежда се с млякото и се прибавят сиренето, сол и черен пипер. Сместа се оставя да изстине. Жълтъците се разбиват на пяна, белтъците...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц