Суфле от картофи

Суфле от картофи Лакомник
Суфле от картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Любка Касова, Костенец
Лакомник Необходими продукти

800 г картофи

350 мл прясно мляко

100 г кашкавал

60 г брашно

4 яйца

100 г масло

сухи зеленчуци

черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато станат готови, ги намачквате. Прибавяте половината от кашкавала, настърган на ренде, част от прясното мляко и 2 жълтъка. Слагате и сухите зеленчуци, сол и черен пипер, разбърквате. С половината от маслото, брашното, останалото прясно мляко и останалите жълтъци приготвяте бешамелов сос и го добавяте към картофената смес. Прибавяте и разбитите на сняг белтъци и разбърквате. Получената смес разпределяте в гърненца, намазани с масло, поръсвате с останалия настърган кашкавал и парченца от маслото. Печете в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц