Супа от пилаф

Супа от пилаф Лакомник
Супа от пилаф
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Йовка Лукова, гр. Раковски
Лакомник Необходими продукти

1 домашна кокошка с дреболийките
500-700 г ориз
50 мл олио
1 жълтък
сол
кимион
черен пипер

Начин на приготвянe

Нарязваме кокошката на порции и заедно с дреблийките я сваряваме. Като позаври, добавяме още вода, ако е необходимо, и като заври отново, прибавяме измития и отцеден ориз. Вари се, докато оризът омекне, като се разбърква от време на време. Добавя се и солта. Отцежда се внимателно останалият бульон. Оризът се отцежда заедно с дреболийките и част от месото, надребняват се и се прибавят към супата. Слага се и малко от ориза. Застройва се с жълтъка и се прибавят по щипка кимион и черен пипер. Оризът с останалото месо се залива със сгорещеното олио. Поръсва се с кимион и черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц