Студена торта с кайсиев мармалад

Студена торта с кайсиев мармалад Лакомник

Изкусително и лесно предложение вкусна торта

Студена торта с кайсиев мармалад
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г бишкоти

200 г краве масло

250 г захар

3- 4 с.л. какао

3 жълтъка

200 г кайсиево сладко

200 г белени, филирани бадеми /счукани орехи/

Начин на приготвянe

Кравето масло се оставя предварително стайна температура, за да омекне. В купа се слагат 200 г захар. Добавят се 3- 4 с.л. какао. Добавя се размекнатото масло. Разбива се с миксер до пухкавост на крема. Жълтъците се разбиват с пасатор с останалите 50 г захар. Трябва да се получи гладка жълтъчена смес. Слага се съдът с разбитите жълтъци в тенджера с вода. Съдът се поставя на включен котлон. Бърка се непрекъснато до сгъстяване на крема, след което се оттегля. Смесват се жълтият и масленият крем. Бърка се непрекъснато до получаване на еднородна смес. Взема се форма за торта. Подреждат се бишкотите. Мажат се кайсиев мармалад. Отгоре  се подреждат втори слой бишкоти последван от масления крем. Тортата се реди така до края като се завтршва с маслен крем. Тортата се слага да стегне за 20- 30 минути, в хладилна камера или фризер. После се изважда и поръсва отгоре и  отстрани с филиран бадем, смлени орехи или други ядки по желание. Оставя се на хладно място. Покрива се, но не плътно с прозрачно фолио. Консумира се на следващият ден.

Още по темата
Още по темата
Студена торта
Хлябът се накисва в студена вода и се изстисква леко с ръце. В купа се смесват изстисканият хляб, какаото, сухото мляко, орехите, пудрата захар и маргарина. Взима се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц