Сръбска мусака с дробчета и гъби

Сръбска мусака с дробчета и гъби Лакомник
Сръбска мусака с дробчета и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки дробчета

2 глави лук

2 моркова

1 червена чушка

200 г гъби

2 домата

сол

черен пипер

чубрица

босилек

За заливката:

2 яйца

1 кофичка кисело мляко

2 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвянe

На дъното на йенска тавичка с капак нареждаме шайбите лук, поръсваме със сол, черен пипер, чубрица. Отгоре редим пилешките дробчета, поръсваме с подправки отново, след това прибавяме морковите, нарязани на големи кубчета, гъбите на филийки, чушката на кубчета. Леко разбъркваме с дробчетата, захлупваме и печем в силна фурна. От зеленчуците се появява доста течност, затова веднага след нейното появяване, махаме капака и оставяме да се запече. След това редим кръговете домат, отгоре посоляваме и поръсваме с босилек. Печем до придобиването на загар на доматите. След това добавяме заливката и продължаваме да печем на 200 градуса до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц