Спаначено руло

Спаначено руло Лакомник
Спаначено руло
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Юммю Герасимова, Раднево
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
400-500 г спанак
3 яйца
2 с.л. растителна мазнина
1 малка глава лук
1 с.л. с връх брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
За плънката:
200 г заквасена сметана
200 г кисело мляко
100 г бяло саламурено сирене
1 скилидка чесън
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус
1 желатин
4-5 червени печени чушки

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на ситно и леко се запържва. Спанакът се изчиства, накъсва/нарязва на едри парчета и се попарва за кратко във вряща вода. Изстисква се максимално водата, след което се минава на блендера. Към готовия спанак се добавят жълтъците, солта, черният пипер и лукът. Разбърква се добре и накрая се добавя брашното. Белтъците заедно с щипка сол се разбиват на сняг, прибавят се към сместа със спанака, като внимаваме пяната да не се слегне. В правоъгълна тава слагаме хартия за печене и изсипваме сместа, заглаждаме я и печем в предварително загрята фурна на 180°С около 20-25 минути, но аз извадих блата на 15-ата мин (зависи от вашата фурна). Изчаква се 1-2 минути, след което заедно с хартията се завива на руло, отново се изчаква 5 мин. Всички продукти, с изключение на чушките, се разбъркват, като желатинът се приготвя според указанията и тогава се прибавя към сместа. Готовата плънка се разстила върху рулото, разстилат се и чушките и отново се навива рулото. Готовото руло се завива със свежо фолио и се слага в хладилника да се охлади много добре. Сервира се нарязано на филийки.

Да ви е сладко!

Плънката ми се стори повечко и не сложих цялата, а я изсипах във формички за курабийки и така ги охладих. Можете да ги сервирате заедно с рулото или да ги използвате като отделно мезе! Надявам се да ви хареса!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц