Спагети с шницел

Спагети с шницел Лакомник

Вкусен и бърз вариант на любимата рецепта за вечеря

Спагети с шницел
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г спагети

60 г настърган кашкавал

10 с.л. галета

1 с.л. нарязан босилек

4 готови шницела (по 150 г)

черен пипер

2 с.л. брашно

2 яйца

4 с.л. растително масло

4 с.л. масло

250 мл зеленчуков бульон

100 г сирене моцарела

настъргано индийско орехче

350 г кетчуп

Начин на приготвянe

Спагетите се слагат в голям съд с много подсолена вода и се варят до готовност. Настъргания кашкавал се смесва с панировъчните сухари или галетата и зелените подправки. Месото се измива, подсушава и леко се начуква. Посолява се, слага се черния пипер и се посипва с 1 лъжица брашно. Яйцата се разбиват. шницелите се овалват в яйчната смес, след това се овалват в сухарите, зелените подправки и кашкавала. В тиган се загрява растителното масло и шницелите се запържват по 4 минути от всяка страна.

Маслото за соса се загрява след което в него се добавя остатъка от брашното. Леко се разбърква, като през това време се добавя и бульона. Моцарелата се нарязва на кубчета и се добавя с сместа от брашното и бульона и при постоянно бъркане се оставя на котлона докато се разтопи напълно. Слага се сол, черен пипер и индийското орехче.

Когато спагетите са готови се изцеждат и се слагат в чинията. Върху тях се слага шницела с кетчупа и се полива отгоре със соса.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц