Спагети с риба тон

Спагети с риба тон Лакомник
Спагети с риба тон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

550 г спагети или друга паста по избор

100 г маслини

70 г сладка червена чушка

1 чесън

150 г царевица от консерва

300 г чери домати

150 г риба тон от консерва

10-15 стръка магданоз

150 г олио

30 г масло

1 ч.л. лимонов сок

2 ч.л. сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

В дълбока тенджера водата се остава да кипне със една лъжичка сол, a през това време нарязваме малките домати на половина. Маслините се нарязват на колелца, чесъна на ситно, чушката на дълги ивици и магданозът, който е за накрая. В подходящ тиган се изсипва олиото и се сипва останалата една лъжичка сол заедно със чесъна и чушката. Когато видите, че чесънът е започнал да променя цвета си, веднага се прибавя рибата. След това разбъркваме хубаво, за да натрошим по големите парчета риба. Когато започне да се пържи, се прибавя царевицата заедно със маслините и отново се разбърква. Сега водата ще е започнала да ври и ще трябва да сложим пастата да ври.

След това в тигана се слагат и доматите и се бърка хубаво. По средата на варенето на пастата, когато водата е побеляла се взима един черпак от водата и се сипва във тигана и отново се разбърква. Сосът трябва да се вари на бавен огън, докато не омекнат доматите. Сега се прибавя лимонът и черният пипер. Разбърква се и се оставя да къкри.

Когато пастата е готова, се изсипва във гевгир и се изплаква за кратко. В същата тенджера се слага маслото и като се стопи, се сипва пастата и се бърка. Когато почне да се запържва, се изсипва сосът. Бърка се добре и се сервира веднага. Отгоре във чиниите се поръсва със зелените подправки. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц