Спагетена фритата със спанак и сирене (стъпка по стъпка)

Спагетена фритата със спанак и сирене (стъпка по стъпка) Лакомник

Интересна комбинация с любимата паста за вечеря

Спагетена фритата със спанак и сирене (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 яйца

1/2 чаша мляко

кората на 1 лимон

1 чаена лъжичка лимонов сок

1/4 чаена лъжичка морска сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 ч.л. зехтин

1 чаша сварени спагети

1 чаша спанак, нарязан

3 с.л. сирене, натрошено

2 с.л. пресен босилек, наситнен

 

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете яйцата с млякото, лимонова кора и сок, сол, черен пипер и разбъркайте добре. Грубо нарежете спагетите, но не на ситно. В тефлонов тиган или друг съд с огнеупорни дръжки (трябва да го преместите във фурната) загрейте на слаб огън зехтин и добавете спагетите. Сложете спанака и сипете и яйчната смес, така че да покрие равномерно тигана. Оставете да къкри на слаб огън 5 минути, докато започне да се отделя от дъното като омлет.

Поръсете равномерно със сирене и сложете със същия тиган във фурната за 10 минути. Охладете 5 минути преди да извадите от тигана и с шпатула внимателно го отлепете. Нарежете на порции като пица, гарнирайте с босилек и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Бърза и икономична вечеря с фритата
Фритата е едно от поредните гениални традиционни италиански ястия, благодарение на които кухнята на Ботуша е невероятно популярна днес по целия свят. Наред с ризотото,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц