Соленки с пармезан и зелен лук

Соленки с пармезан и зелен лук Лакомник

Вкусни домашни банички за 30 минути

Соленки с пармезан и зелен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

140 г брашно

3 с.л. прясно настърган пармезан

черен пипер на вкус

2 средно големи яйца

1 белтък

225 мл прясно мляко

15 г масло, разтопено

2 стръка зелен лук, ситно нарязани

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 220 градуса. С 1 чаена лъжичка зехтин леко намажете 12 мини формички за мъфини или сладки и ги сложете във фурната да се затоплят. Разбъркайте добре брашното, пармезана и черния пипер в средно голяма купа. Направете „кладенче” в средата на сместа. Разбийте яйцата, белтъка, млякото и маслото в друга купа до получаване на пяна и я сипете в кладенчето.

Разбъркайте, докато сместа стане гладка, а после добавете зеления лук и отново разбъркайте. Разпределете с лъжица тестото на равни дози във формичките и печете 15 минути. Намалете температурата на фурната до 180 градуса и печете още 10 минути или докато соленките станат златисти и бухнат. Извадете ги веднага от формичките и прободете всяка една отстрани, за да излезе парата. Сервирайте соленките горещи.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц