Смокини, запечени с бекон и горгонзола

Смокини, запечени с бекон и горгонзола Лакомник
Смокини, запечени с бекон и горгонзола
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 зрели смокини

4 ленти от бекон

50 г горгонзола или друго синьо сирене

1 с.л. кедрови ядки

1 ч.л. люта пипер

1 с.л. мед

1 с.л. зехтин

1 ч.л. ябълков оцет

черен пипер

Начин на приготвянe

Направете кръстови разрези на всеки плод, така че да се отвори, сложете парче синьо сирене, увийте в бекон, захванете с клечка и наредете в намаслена тава. Поръсете с оцета, зехтина, меда, подправете, поръсете с ядките, лютия пипер и запечете за 20 минути при 180 градуса.

Още по темата
Още по темата
Сладки със смокини
Брашното се пресява със содата и се прави кладенче, в което се сипва сгорещеното олио. Разбърква се и се слага ½ ч.ч. топла вода. Омесва се тесто и се разточва...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц