Слоесто хлебче

Слоесто хлебче Лакомник
Слоесто хлебче
Време за приготвяне
Приготвяне
2
Порции
Порции
8
Автор
Екатерина Христова, с. Крупник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 с.л. олио
1 яйце
1/2 пакетче мая
300 мл топла вода
100 г кашкавал
100 г стерилизирани гъби
100 г сурово пушена шунка
За ароматното масло:
70 г масло
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. чубрица

Начин на приготвянe

Замесваме меко тесто от пресятото брашно, яйцето, шупналата мая със захарта, малко вода и солта, олиото и водата. Оставяме на топло да втаса. Разточваме на правоъгълна кора, но не много тънка, и режем на 3 ленти. Мажем с ароматното масло, приготвено от разтопеното масло, разбъркано с подправките - чубрица, риган и мащерка. Отгоре слагаме ситно нарязаните кашкавал, гъби и шунка. Върху тях слагаме 2 ленти и повтаряме процедурата, така правим и с 3-ата лента. Нарязваме на квадратчета и ги подреждаме изправени едно до друго в намаслена форма за терин. Оставяме да втаса още 30 минути и печем в предварително загрята фурна до зачервяване. Изваждаме и мажем с разтопено масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц