Сладкиш мока с шоколадова глазура

Сладкиш мока с шоколадова глазура Лакомник

Изкусителен десерт за делник и празник

Сладкиш мока с шоколадова глазура
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

350 г брашно
200 г захар
100 г масло
3 яйца
1 к.ч. сварено черно кафе
1 бакпулвер
щипка сол
За глазурата:
200 г шоколад
200 г сметана

Начин на приготвянe

Разтопете маслото на слаб огън. Разбийте яйцата със захарта, докато се получи гъста пяна. Добавят се охладеното масло, щипка сол, свереното кафе, брашното и бакпулвера. Получената смес се изсипва в предварително намазана с масло и наръсена с брашно форма и се пече в предварително загрята до 180С фурна. Готовият сладкиш го оставете да изстине. През това време се приготвя глазурата. Шоколадът се нарязва ситно. Сметаната се загрява в тенджерка, до кипене, след което се прибавя шоколадът. Сместа се оставя да престои така няколко минути, след което се разбърква до хомогенна смес. Оставя се да се охлади и след това с нея се намазва равномерно цялата торта.

Още по темата
Още по темата
Нежен сладкиш с маскарпоне и боровинки
Смелете бисквитите и ги смесете  с маслото и кафявата захар. Когато сместа стане компактна я разпределете равномерно във форма за печене. След това...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц