Скумрия на фурна със зеленчуци

Скумрия на фурна със зеленчуци Лакомник
Скумрия на фурна със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Гергана Найденова
Лакомник Необходими продукти

5 скумрии

250 г кромид лук
250 г моркови
1 целина
1 глава чесън
1 буркан домати от консерва
100 мл олио
2-3 зърна бахар
1 връзка магданоз
1-2 дафинови листа
5-10 черен пипер
сол на вкус

 

Начин на приготвянe

Почистените и измити риби се осоляват и се подреждат в подходяща тава. Лукът се нарязва на половинки, а след това на филийки. Морковите и целината се нарязват на дребни жулиени, а чесънът – на ситно. Всичко се осолява леко, разбърква се и се изсипва върху рибите. Заливат се с олиото и 50 мл гореща вода и се задушават във фурна (180°С) около 40 минути. Нарязаните домати се прибавят към соса от зеленчуци и също се задушават, като се внимава да останат леко хрупкави. Преди сервиране ястието се поръсва с нарязания магданоз.

Още по темата
Още по темата
Скумрия със зеленчуци и тиква
Почистете рибата, измийте я и подсушете добре, намажете я със сол и черен пипер от вън и от вътре и направете малки нарези по кожата. За да приготвите зеленчуковата...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц