Сиропирани тригуни с плънка

Сиропирани тригуни с плънка Лакомник

Любим десерт с неустоим аромат

Сиропирани тригуни с плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет кори за баница

200 г смлени орехи

2 с.л. захар

1 ч.л. канела

50 г стафиди

125 г краве масло

1 лимон

200 г захар

щипка сол

2- 3 ванилии

Начин на приготвянe

Орехите, канелата и 2 с.л. захар се омесват заедно. Листите за баница се разстилат. Режат се на дълги ленти с ширина 10- 15 см. Взема се двойка ленти. Маже се с разтопено краве масло. В единия край се слага по 1 ч.л. от плънката. Сгъва се на триъгълник. Тригуните се редят в намазана с краве масло, тава. Пекат се на умерена фурна до порозовяване. Оставя се да изстинат. В тенджера се налива 700 мл вода. Добавя се 200 г захар и съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата се разбърква за да се разтвори добре захарта. Добавя се щипка сол и настъргана кора от половин лимон. С горещия яроматен сироп се нзаливат тригунките. Покриват се добре с памучни кърпи. Оставят се за едно денонощие на хладно място да си поемат сиропа. Поднасят се по 2 тригунки поляти със сироп.

Още по темата
Още по темата
Тригуни от бутер тесто
Бутер тестото се поразточва с точилка. Разрязва се на 12 квадрата и във всеки се поставя по 1 ч.л. от сместа. Прегъват се по диагонал. Нареждат се в намаслена тавичка...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц