Сиропиран кекс с кафе

Сиропиран кекс с кафе Лакомник

Сочен сладкиш с невероятен вкус и аромат

Сиропиран кекс с кафе
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

250 г орехи

300 г захар

1 1/2 ч.ч. брашно

масло

1 ч.л. канела

бакпулвер

1/2 ч.ч. олио

1 к.ч. кафе

Начин на приготвянe

Разбиваме маслото с 200 г захар и прибавяме жълтъците един по един. Разбъркваме сместа, докато побелее. Слагаме в нея смелните орехи, брашното, бакпулвера и канелата. Разбиваме белтъците с 100 г захар. Сипваме получената смес при жълтъците и разбъркваме. Намазваме форма за кекс с олиото и я поръсваме с брашното. Сипваме в нея сместа и печем в предварително загрята на 170С фурна. Оставяме тенджера с 300 мл вода и малко захар да ври 5 мин на среден огън. Прибавяме кафето и сваляме от котлона. Оставяме сиропа да изстине и заливаме с него готовия кекс.

Още по темата
Още по темата
Какаов кекс с фурми
Кората на лимона се настъргва с ренде, а сокът се изцежда. Фурмите се почистват от костилките и се нарязват на две парчета. Яйцата се разбиват с половината захар,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц