Силвия Кацарова свали 10 кг. със специално меню

Силвия Кацарова свали 10 кг. със специално меню Лакомник

Естрадната певица хапва по вегетариански

Силвия Кацарова свали 10 кг. със специално меню
Автор:Мира Костадинова

Естрадната фурия Силвия Кацарова е станала почти пълна вегетарианка в желанието си не само да е слаба, но и здрава. Певицата не се плаши от глад и ограничения и е категорична, че само така човек може да се спаси от затлъстяване и болести.

 

Силвия Кацарова от няколко месеца е изключила изцяло месото и млечните храни от менюто си. Освен това си е забранила сладките храни, безалкохолните и тестените изделия. Така само за половин година се е вталила с цели 10 килограма. 

„Сама съм си измислила диетата, но тя е подчинена изцяло на принципа на разделното хранене. Сутрин хапвам препечена филийка черен или пълнозърнест хляб с малко козе сирене и чаша прясно мляко. След това редувам салати с цитрусови плодове, сурови ядки и много чай. Само от време на време включвам риба или морски към салатите”, обяснява Кацарова. Преди да си легне вечер, пък изяждала по един грейпфрут или ябълка.

С новия й съпруг Любо пък практикувала неговото любимо хоби – планинарството. Двамата от година насам живеят в красива нова къща в Бояна и задължително поне два пъти седмично се разхождали из Витоша.

 

Нейното меню

Закуска

 

Пълнозърнест сандвич със сирене

 

Продукти

крем сирене за основа

кълнове по избор

домат

авокадо

соево или обезсолено сирене

маслини

магданоз

2 пълнозърнести филийки

Приготвяне

Препечете на тостер филийките. Доматите, сиренето и авокадото накълцайте на ситно и смесете с крем сиренето. Намажете готовите филийки и украсете с маслини и магданоз.

 

Обяд

 

Салата с яйца

 

Продукти

1 маруля или зелена салата

2 сварени яйца

100 г нискомаслено кисело мляко

1 с.л. горчица

1 с.л. светъл балсамов оцет

половин авокадо

1 с.л. ленено масло

Приготвяне

Измитата и изчистената салата се накъсва и се разбърква с настърганите яйца и наситнено авокадо. От останалите продукти се прави сос, с който се поръсва салатата.

 

Вечеря

 

Ризото със скариди

 

Продукти

200 г скариди, бланширани и почистени

1 ч.ч. кафяв ориз

1 глава лук

1 скилидка чесън

2 с.л. олио от авокадо

дивисил

черен пипер

1 ч.л. каперси

половин кубче зеленчуков био бульон

маслини

Приготвяне

Загрейте олиото от авокадо и запържете нарязания лук. Като омекне добавете ориза за 2-3 минути и после чесъна. Веднага сипете чаша и половина вода. Като заври, добавете бульона и останалите съставки, без скаридите, и оставете да къкри. Когато водата изври, добавяйте допълнително, докато оризът се сготви. Кафявият ориз не омеква напълно като белия. Изключете котлона, добавете скаридите и отстранете. Сервирайте с маслини и изцеден лимонов сок. 

Още по темата
Още по темата
Марта Вачкова се глези здравословно с ориз
Актрисата Марта Вачкова често се върти в кухнята и предпочита вечерите у дома пред ресторанта. „Страшно обичам да готвя. За мен това е начин да кажа на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц