Свинско с ориз и ананас

Свинско с ориз и ананас Лакомник

Вкусно и екзотично предложение от индийската кухня

Свинско с ориз и ананас
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г свинско месо

олио

1 глава лук

120 г ориз

100 г ананас на кубчета консерва

1 с.л. ананасов сок

щипка захар

щипка смлян карамфил

щипка канела

шипка кориандър

щипка кардамон

сол на вкус

Начин на приготвянe

Оризът се сварява. Месото, нарязано на кубчета, се пържи в олио, добавят се кориандърът, карамфилът и ситно нарязаният лук и се пържи около 10 минути с непрекъснато разбъркване. След това се добавя 1/3 ч.ч. вода и се задушава до омекване. Предварително свареният ориз се смесва с половината парченца ананас. Месото и сосът се изсипват в тавичка, отгоре се изсипва оризът, поръсва се с канелата и кардамона. Останалите парченца ананас се смесват с ананасовия сок, захарта и леко се карамелизират. Сместа се изсипва върху ориза. Ястието се запича за около 10 минути.

Още по темата
Още по темата
Свинско с лук и магданоз
Нчукайте добре пържолите, посолете ги, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрятото олио до зачервяване и от двете страни. Извадете месото от огъня и оставете на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц