Свинско и телешко с гарнитура

Свинско и телешко с гарнитура Лакомник

Ароматни и крехки месца с вкусна гарнитура

Свинско и телешко с гарнитура
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г обезкостена свинска плешка

400 г телешки шол

1 ч.ч. сладко шампанско

листенца салвия

За гарнитура:

500 г зелен боб

2-3 скилидки пресен чесън

3 моркова

1/2 ч.л.сол

2- 3 с.л. олио

пресен копър

Начин на приготвянe

Месото се реже на малки пържолки. Слага се в тава. Полива се с шампанското. Оставя се за няколко часа да се маринова. След това се реди в гювеч. Полива се маринатата. Добявя се 1 ч.ч. вода. Поръсва се със салвия и се пече на умерена фурна. След около час и половина месото е готово. 

Зеленуците се почистват, измиват и нарязват. Взема се тенджера. Слагат се подготвените зеленчуци. Налива се вода, два пръста под нивото на продуктите. Поръсва се сол. Добавят се скилидките чесън. Съдът се похлупва. Зеленчуците се варят на ниска степен на котлона, докато омекнат. После се отхлупва, за да се добави мазнина. Похлупва се и се оставя да къкри на изключен котлон. Копърът се наситнява. С него се поръсва задушеният боб. Поднася се свинска и телешка пържолка, полята със сос и гарнирана със задушени зеленчуци. 

Още по темата
Още по темата
Свинско с праз и зеленчуково пюре
Свинското се реже на хапки или малки пържоли. Полива се с вино и се оставя за няколко часа да се маринова. Стръкът праз лук се почиства и скълцва на дребно. В тиган се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц