Свинско гювече с лук и чушки

Свинско гювече с лук и чушки Лакомник

Идея за вкусно и лесно ястие

Свинско гювече с лук и чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г свинско месо

200 г кашкавал

5-6 глави лук

7-8 скилидки чесън

масло

300 мл червено вино

3-4 чушки

4 яйца

кимион

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на дребно. Слага се в купа и се поръсва с кимиона, солта и черния пипер.

Разбъркват се със ситно нарязаните лук, чесън и чушки. Купата се оставя в хладилник за една нощ. На дъното на всяко гювече се поставя по парче краве масло. Отгоре се разпределя сместа.

Виното се разлива по равно във всяко гювече. Похлупват се и се пекат в предварително загрята на 200С фурна. Малко преди да се извадят, всяко се залива с по едно разбито яйце и се поръсва с кашкавал. Допича се до златисто.

Още по темата
Още по темата
Пилешка кавърма в гювече
Месото се нарязва на средни по големина парчета, лукът и празът - на ситно, гъбите - на резени, морковът - на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц