Свинско в кашкавален сос с гъби

Свинско в кашкавален сос с гъби Лакомник

Лесно ястие, с което ще впечатлите семейството и гостите

Свинско в кашкавален сос с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо

За маринатата:

2 ч.л. горчица

2 ч.л. мед

2 ч.л. майонеза

1-2 ч.л. соев сос

За соса:

2 глави лук

200 г гъби

250 мл течна сметана

2-3 скилидки чесън

200 г кашкавал

олио

Начин на приготвянe

Продуктите за марината се смесват. Месото се нарязва като за пържоли и се слага в маринатата за 15-20 минути. Лука се нарязва на ивици, гъбите на филийки, чесъна се нарязва на много ситно или се пресова. Месото се изважда от маринатата и се изпържва леко от двете страни - да се зачерви. Лука се пуска в маринатата от месото, оставя се за 5-10 минути, след което се запържва в мазнината (заедно с маринатата), в която се е пържило месото. Пържи се около 5 минути, след което се прибавят гъбите. Всичко се задушава на среден огън за 10 минути, посолява се (ако е необходимо), прибавя се чесъна, разбърква се, прибавя се сметаната, оставя се да кипне и се добавя настъргания кашкавал. Разбърква се добре и се пуска месото в соса. Оставя се да се задушава още 15 минути. Ако е необходимо се добавя още малко сметана. Може да се подправи с малко копър, когато е готово.

Още по темата
Още по темата
Свинско и телешко с гарнитура
Месото се реже на малки пържолки. Слага се в тава. Полива се с шампанското. Оставя се за няколко часа да се маринова. След това се реди в гювеч. Полива се маринатата....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц