Свинско бонфиле със сос

Свинско бонфиле със сос Лакомник

Вкусна идея за ароматно и крехко месце за вечеря

Свинско бонфиле със сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско бонфиле
сол
черен пипер
олио
1/2 ч.ч. брашно
50 мл прясно мляко
2 яйца 
5-6 скилидки чесън 
60 г краве масло
1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвянe

Бонфилето го овкусяваме с черен пипер и сол на вкус от двете страни. Слагаме в съд малко брашно и овалваме всяко едно от парчетата бон филе от двете страни. В друг съд разбиваме две яйца и прясно мляко. Овалваме ги след това в сместа от яйце и прясно мляко. През това време сгряваме олио в тиган. Изпържваме бон филетата от двете страни. Вадим ги от тигана и ги отделяме на една страна в чиния. Почистваме скилидките чесън и ги измиваме. Нарязваме чесъна на много тънки ленти. В друг чист тиган  слагаме 60 г краве масло. Оставяме да се сгорещи. Връщаме отново за кратко панираните бон филета. Обръщаме ги от двете страни. Добавяме чесъна. Изсипваме 1 ч.ч. бяло вино. Намаляваме котлона и оставяме да къкри. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Свинско с праз и червени чушки
Нарязваме свинския бут на парчета. Измиваме и нарязваме праза и пресния кромид на средни парчета. Червените чушки нарязваме на кръгли парчета. В тенджера слагаме олио...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц