Свински ребра с билки

Свински ребра с билки Лакомник

Уникално вкусни ребърца с хрупкава коричка

Свински ребра с билки
Време за приготвяне
Приготвяне
80 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински ребра

1 глава лук

200 г праз

8 скилидки чесън

червени чушки

5 г мента

5 г мойоранa

5 г розмарин

5 г магданоз

4 с.л. зехтин

1 с.л. сол

Начин на приготвянe

Ребрата се почистват и се варят за 1 час, заедно с лука, праза, чушките и половината от чесъна. Билките се нарязват на много ситно. Останалият чесън се пресова и се добавя към билките заедно със солта и зехтина. Сварените ребра се отцеждат и се поставят в тава за печене (зеленчуците и бульонът се изхвърлят). Намазват се със сместа от зехтин и подправки и се слагат в предварително загрята фурна. Пекат се 30 минути покрити с фолио и още 20-30 минути без фолио, така че да се образува хрупкава коричка без подправките да загарят. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Свински ребра с картофи и сини сливи
Свинските ребра се нарязват на порции и се слагат в тава с обелените и едро нарязани картофи и лук, доматеното пюре, солта, червения пипер, сините сливи, магданозът и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц