Свински пържоли с лук и гъби

Свински пържоли с лук и гъби Лакомник

Крехки и апетитни пържоли за обяд или вечеря

Свински пържоли с лук и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 свински пържоли

500 г гъби 

5 глави лук

5-6 скилидки чесън

50 г масло

сол

черен пипер

1 люта чушка

300 мл телешки или свински бульон

брашно

Начин на приготвянe

Месото се начуква леко и се овкусява от двете страни със сол и черен пипер. В тиган с малко масло се изпържва до порозовяване. След това пържолите се отделят и в маслото, в което са се пържили се добавят нарязаните зеленчуци, подправките и бульонът. Ако е необходимо се слага и малко брашно за сгъстяване. Когато сосът се посгъсти върнете месото в него и след това печете в умерена фурна до готовност на месото. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пикантни свински пържоли с моцарела
Овкусете месото от двете страни със сол и черен пипер. В тиган разтопете маслото и добавете нарязаните чушлета. След това запържете пържолките за около 4 минути от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц