Свински кебап в гювеч

Свински кебап в гювеч Лакомник
Свински кебап в гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
4 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Борислава Йоргакиева
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско месо от плешка
4 едри глави стар лук
400 г пресни гъби печурки
400 г заквасена сметана
1 к.ч. бяло вино „Марсала”
2 с.л. соев сос - класик
1 к.ч. олио
1 к.ч. вода
черен пипер
сол 

Начин на приготвянe

Нарязваме месото на дребни хапки, а лука - на едри полумесеци. Добавяме виното, олиото, соевия сос и заквасената сметана. Подправяме със сол и черен пипер. Разбъркваме добре и оставяме да престои 12 часа, за да се овкуси. След това изсипваме в глинен гювеч с капак. Добавяме гъбите, нарязани на едри парченца, и заливаме с водата. Отново разбъркваме добре, похлупваме с капака и печем 20 мин на 220 градуса. След това намаляваме температурата на фурната на 170 градуса и печем още 4 часа.

Сервираме с чашка отлежало сухо вино.

Да ви е сладко. Надявам се да ви хареса, а също така се надявам да публикувате тази моя рецепта. Желая ви приятен и пълноценен ден.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц