Свински дроб по лозарски

Свински дроб по лозарски Лакомник

Бързо и апетитно предложение от българската кухня

Свински дроб по лозарски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг черен дроб

1 к.ч. олио

3-4 глави кромид лук

2-3 скилидки чесън

1 1/2 с.л. доматено пюре

1 в.ч. червено вино

1 ч.л. червен пипер

5-6 зърна черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Почистеният дроб се нарязва на кубчета, които се посоляват и се изпържват в сгорещената мазнина. Пърженият дроб се изважда и се поставя в чиния. В същата мазнина се задушават дребно нарязаните лук и чесън. Поръсва се с червения пипер. Сместа се разбърква и се залива с предварително затопленото вино и 1 чаша топла вода, в която е разтворено доматеното пюре. Прибавят се зърната черен пипер. След 10 минути се слага изпърженият черен дроб. Ястието се доварява още 5-10 минути на умерен огън.

Още по темата
Още по темата
Свински дроб със зелен фасул
Дробът се бланшира в кипяща подсолена вода за 3-4 минути. Изважда се и се нарязват на парченца. Задушава се в сгорещено краве масло за 3-4...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц