Сарми с месо в зелев лист

Сарми с месо в зелев лист Лакомник
Сарми с месо в зелев лист
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кисела зелка

3 глави лук

1 морков

1 глава целина

2 ч.ч. ориз

1 ч.ч. нарязано на много ситни парченца или смляно свинско месо

сол и черен пипер на вкус

магданоз на вкус

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. олио

1 ч.ч. зелев сок

2 с.л. олио

Начин на приготвянe

Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука да се запържи до златисто за 2 минути. Добавете месото и разбъркайте така че да не се слепи. Добавете нарязания на ситно морков и доматеното пюре. Добавете нарязаната на ситно целина и ориза и гответе дори оризът стане прозрачен. Добавете черен пипер и сол и разбъркайте. Сместа трябва да е еднородна, разбъркайте добре. Поръсете магданоз.

Вземете лист от зелката и сложете плънка според големината на листа, така че да може да увиете сармата добре. Може да разделите зелевия лист на две, ако искате да направите съвсем малки сармички. Наредете сармите плътно в тенджера, чието дъно сте покрили със зелеви листа, и залейте с вода, зелевия сок и олио. Покрийте с  порцеланова чиния, така че всички сармички да са под вода и да не изплуват. Варете около 40 минути на бавен огън и проверете готовността на ориза в сърма от най-горния ред. Ако е омекнал, ястието е готово.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц