Сарми с марули

Сарми с марули Лакомник
Сарми с марули
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Галя Матеева, Плевен
Лакомник Необходими продукти

500 г смляно месо

2 глави кромид лук
3 марули
3 с.л. масло
1 връзка магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвянe

От марулите отделяме листата и ги измиваме. Пускаме ги във вряща вода за 1-2 минути. Изваждаме ги, обливаме ги със студена вода и ги изцеждаме.

Настъргваме лука на ситното ренде, объркваме го със ситно нарязания магданоз, смляното месо и подправките. С помощта на лъжица слагаме от каймата върху едно листо и завиваме като сарма. Така до изчерпваме на количествата.

Подреждаме една до друга сармите в намазнена тава. Заливаме ги с разтопеното масло и 1 ч.ч. топла вода. Покриваме с фолио и печем около 1 час в умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Сарми с месо в зелев лист
Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука да се запържи до златисто за 2 минути. Добавете месото и разбъркайте така че да не се слепи. Добавете нарязания на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц