Руло със сьомга, извара и спанак

Руло със сьомга, извара и спанак Лакомник
Руло със сьомга, извара и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 спанак

4 яйца, като отделите белтъците от жълтъците

2 с.л. брашно

250 г извара

1 лимон

1 връзка копър

300 г пушена сьомга

1 щипка индийско орехче

1 с.л. олио

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Задушете спанака под капак за 2-3 минути и го пасирайте заедно с жълтъците, брашното, сол, черен пипер и индийско орехче. Отделно разбийте на пяна белтъците и внимателно ги прибавете към спанака. В тава върху пергаментова хартия разпределете спанака с дебелина 5-7 мм. Загрейте фурната до 190 градуса и го запечете за 12-15 минути.

Смесете изварата със сока и настърганата лимонова хора и прибавете ситно нарязания копър. Извадете върху чист лист спанака, оставете го да се охлади и го намажете с изварата, отгоре поставете парчетата риба и направете руло с помощта на хартията. Оставете да престои 2 часа в хладилника и го нарежете на порции.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц