Руло “Стефани” в бутер тесто

Руло “Стефани” в бутер тесто Лакомник
Руло “Стефани” в бутер тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Екатерина Георева, Нови Искър
Лакомник Необходими продукти

4 яйца
150 г праз лук
500 г кайма
1 глава кромид лук
10 мл олио
50 г галета
сол
черен пипер
червен пипер
2 листа бутер тесто - 1 кг

Начин на приготвянe

2 яйца се сваряват и се оставят да изстинат. В тиган се запържва нарязаният на кръгчета праз около 5 минути. В друг съд се смесват каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесва се добре до хомогенна смес. Твърдо сварените яйца се обелват и се поставят в средата на каймата. От нея се оформя самун. Върху набрашнена маса се разстила бутер тестото. Трябва да е достатъчно голямо, за да обгърне рулото отвсякъде. Тестото се посипва със запържения праз, намазва се белтъкът на последното яйце и каймата се завива навътре, за да се получи руло. Рулото се поставя в обилно намаслена тавичка, намазва се с жълтъка от последното яйце и с олио. Добре е да се сложи загърнатата страна на рулото отдолу за по-добър визуален ефект. Тавичката се поставя в предварително загрята фурна (180°С) и се пече около 45 минути. Ако се налага, тавата се покрива през последните десетина минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц