Ризото с тиквички

Ризото с тиквички Лакомник

Икономично, бързо и вкусно предложение

Ризото с тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г ориз 

2-3 тиквички

200 г настърган пармезан 

2-3 глави лук 

1.100 л зеленчуков бульон

5-6 клонки прясна мащерка

5-6 листа салвия

5-6 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

масло



Начин на приготвянe

Нарежете тиквичките, овкусете със сол, черен пипер и зехтин и изпечете в предварително загрята до 180С фурна. Нарежетe лука на ситно и го запържете за кратко в смес от 1 супена лъжица зехтин и малко масло. Прибавете ориза, разбъркайте добре и налейте малко от бульона. Гответе ориза при почти непрекъснато бъркане, като наливате по малко от бульона. Подправете със сол и черен пипер и клонка мащерка и гответе около 15 минути. Добавете тиквичките. Разбъркайте добре и завършете с парче масло и пармезан. В малък съд разтопете останалото масло и в него запържете 3-4 листа салвия. Прецедете. Поднесете ризотото с настърган пармезан и малко овкусено със салвия масло.

 

Още по темата
Още по темата
Ризото с моцарела
Разтопете маслото в голям тиган. Задушете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете ориза и разбъркайте добре. Излейте виното и гответе на силен огън около 15-20 минути,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц