Ризото с манатарки и пачи крак

Ризото с манатарки и пачи крак Лакомник
Ризото с манатарки и пачи крак
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 л пилешки бульон

6 бели гъби

1 с.л. масло

100 г зехтин

1 глава лук

1 скилидка чесън

400 г пресни гъби пачи крак

300 г ориз

30 г настърган пармезан

Начин на приготвянe

Налейте бульона в голяма тенджера и оставете да кипне. Прибавете белите гъби, предварително измити в топла вода. В друг съд загрейте зехтин с 60 г масло. Запържете ситно нарязания лук и чесън, подправете със сос и бъркайте докато лука омекне. Прибавете гъбите пачи крак.

След около 1 минута прибавете ориза с помощта на лъжица на няколко пъти, така че да сте сигурни че е покрит с масло. Оставете да кипне. Когато мазнината започне да се изпарява прибавете половината от бульона. От време на време разбърквайте. Продължете да прибавяте бульона, докато ориза напълно се свари, за около 20 минути. Към края на готвенето прибавете към ризото останалото масло и пармезан и за минута покрийте с капак. След това сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц