Рибена чорба с ориз

Рибена чорба с ориз Лакомник

Бързо и вкусно предложение за рибена супичка

Рибена чорба с ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 цяла морска или речна риба 

1 глава лук

1 морков

100 г ориз

1 резен целина

1/2 връзка магданоз

1 щипка девисил или тарос

1 щипка мащерка

олио

сок от лимон

сол

черен пипер 

Начин на приготвянe

В 1 1/2 литра вряща вода се поставя солта, олиото, оризът и нарязаният на дребно луки морков. След 10-15 минути към бульона се прибавя предварително почистената, измита и нарязана на дребно риба. Главата й се слага цяла, по желание. Когато побелеят очите на рибата, се прибавят ситно нарязаните магданоз, целина, мащерка, девисил, мленият черен пипер и лимоновият сок на вкус. Готовата чорба се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пикантна ханска рибна чорба
Рибата се нарязва на едро, може само глава и опашка. Аз слагам едната страница с коремната част. В 5-6 литрова тенджера се слага вода и рибата, отпенва се. Ври 10-15...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц