Редена мусака с три вида месо (стъпка по стъпка)

Редена мусака с три вида месо (стъпка по стъпка) Лакомник
Редена мусака с три вида месо (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Ирина Андреева, Тетевен
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко филе
500 г кайма
300 г бекон
6 средно големи картофа
1 фикс за пилешка кавърма “Маги”
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
1 връзка зелен пук
черен пипер
сол
червен пипер
масло
пресен магданоз

Начин на приготвянe

Сварете картофите. В три отделни тигана ще приготвите видовете меса. В единия запържете пилешкото филе, нарязано на кубчета, заедно със ситно нарязан кромид лук, подправяте със сол, черен и червен пипер.

В другия запържете каймата с праза, нарязан на кръгчета, и подправете по същия начин. Бекона нарежете на ситно, запържете леко със зеления лук и поръсете с малко черен пипер. Обелените вече картофи нарежете на филийки.

В подходяща тава започнете да редите мусаката, като започнете с пилешкото месо, покривате с него равномерно цялото дъно.

Покривате с филийките от два картофа. След това слагате каймата, пак картофи, бекона и последните два картофа. Заливате с разтворения с вода фикс според указанията. Слагате на няколко места масло най-отгоре.

Печете в умерена фурна около 40 мин, като малко преди да я извадите, поръсете с нарязан на ситно магданоз. Реже се на порции, след като се охлади добре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц