Редена мусака

Редена мусака Лакомник

По-лесен вариант на любимата мусака

Редена мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг картофи
500 г кайма
1 глава лук
1 ч.ч. доматен сос
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
2 яйца

сол и черен пипер на вкус

чубрица по желание

Начин на приготвянe

Сложете ситно нарязания лук да се запържи, добавете месото, оставете го да се запържи и то, подправете и добавете доматения сос. Нарежете картофите на тънки резени и ги подредете в намазнена тавичка на един ред, след което отгоре изсипете плънката с месото. Покрийте с още един ред картофи. Залейте всичко с яйцата, предварително разбити с млякото и водата. 

Поставете тавата в предварително загрята фурна, а отгоре покрийте с фолио или капак. Преди края на печенето махнете фолиото и оставете мусаката да се допече, докато хване приятна коричка.

Още по темата
Още по темата
Редена мусака с три вида месо (стъпка по стъпка)
Сварете картофите. В три отделни тигана ще приготвите видовете меса. В единия запържете пилешкото филе, нарязано на кубчета, заедно със ситно нарязан кромид лук,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц