Рататуи със скариди

Рататуи със скариди Лакомник

Изключително леко, а и много лесно за приготвяне лятно ястие

Рататуи със скариди
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти
500 гр. скариди
800 гр. домати (от консерва)
1 глава червен лук
3 скилидки чесън
1 средноголям патладжан
2 тиквички
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 ч.чаша зелени маслини (без костилка)
1/4 ч.чаша смлени бадеми
3-4 суп.л. зехтин
½ ч.л. червен пипер
5-6 листа прясна мента
1 ч.л. мащерка
Сол
Черен пипер

 

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от зехтина. Добавя се счукания чесън, обелените и нарязани на кубчета патладжан, тиквички и чушки и се задушават още 5-6 минути. Добавят се също нарязаните на дребно домати, мащерката, маслините, черния, червения пипер и солта и се оставя да се задушава на бавен огън още около 20 минути.

В отделен съд се задушават почистените скариди в останалата част от зехтина по около 2-3 минути от всяка страна, след което се добавят към зеленчуците. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с мента и смлени бадеми.

 

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц