Рагу от телешко с бял и зелен фасул

Рагу от телешко с бял и зелен фасул Лакомник

Апетитна вечеря с изобилие от зеленчуци за цялото семейство

Рагу от телешко с бял и зелен фасул
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

350 г телешко месо

300 г зелен фасул

200 г бял боб от консерва

1 тиквичка

200 г меката част от тиква

4 глави чесън

40 г корен от целина

1 глава лук

1 малка люта чушка

200 г домати от консерва

по 1 щипка канела, кориандър, индийско орехче, кардамон

сол на вкус

черен пипер на вкус

бял пипер на вкус

червен пипер на вкус

2-3 с.л. олио

Начин на приготвянe

Нарежете месото на кубчета. Лука, чесъна, лютата чушка и целината нарежете на ситно. Останалите зеленчуци нарежете на кубчета. Зеления фасул нарежете на половина. Загрейте олиото и запържете лука, чесъна и чушката. Прибавете месото, прибавете подправките, целината, намалете температурата, добавете тиквата, тиквичката и запържете. Отделно в друг съд запържете зеления фасул и сложете зеленчуците и месото в тенджера, сипете вода, добавете доматеното пюре, като кипне ястието прибавете боба, подправете при необходимост и варете до готовност. 

*Подходящо за деца над 18 месеца

Още по темата
Още по темата
Пилешко рагу
Измийте и подсушете месото. Почистете чесъна, нарежете го на ситно, смесете го с кетчупа и соевия сос. С получения сос намажете месото. Измийте чушките, почистете ги и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц