Равиоли със спанак

Равиоли със спанак Лакомник

Класическа, вкусна и лесна рецепта за равиоли

Равиоли със спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 ч.ч. брашно

3 яйца

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.ч. хладка вода

За плънката:

250 г извара

250 г спанак

1 с.л. олио

2 яйца

черен пипер

За наръсване:

60 г масло

4-5 с.л. настърган кашкавал

Начин на приготвянe

Спанакът се нарязва на ситно и се задушава с щипка сол в олиото. Сваля се от огъня, отцежда се и като се охлади, се разбърква с изварата и черен пипер. От брашното, яйцата, солта, червеният пипер и водата се замесва твърдо тесто, което се оставя в хладилник за около час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на квадрати. В средата се слага по малко плънка, краищата се намазват с разбито яйце и се притискат по края. Равиолите се пускат в кипяща подсолена вода за 5-6 мин. Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с горещо масло и настърган кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Равиоли със сирене
От изброените продукти за тестото се приготвя твърдо тесто, покрива се с кърпа и се оставя да престои 1 час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц