Пюре от моркови с бекон

Пюре от моркови с бекон Лакомник
Пюре от моркови с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 големи моркова (около 2 чаши нарязани)

2 големи картофа (около 2 чаши нарязани)

1 глава лук, нарязана на кубчета

5 резена бекон, нарязани на ситно

2 ч.ч. зеленчуков бульон

1 с.л. олио

Начин на приготвянe

Нарежете морковите и картофите на кубчета.

Задушете за 3-4 минути лука и бекона на умерен огън и добавете морковите и картофите. Сипете част от бульона или целия, така че да покрие продуктите и сварете зеленчуците. След около 20 минути, когато зеленчуците омекнат, махнете част от бульона, за да остане сос с гъстота по ваше желание. Пасирайте до гладкост каквато желаете и сервирайте с декорация от още малко бекон.

Още по темата
Още по темата
Морковите ни хранят от 5000 години
Малко хора знаят, че оранжевите моркови, които със своя жизнерадостен цвят днес красят всяка зарзаватчийска сергия, в древността са били съвсем различни на вид, а...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц